Het kan nodig zijn de Smarthome controller dichter bij de router te plaatsen ( ook al is de afstand al niet zo groot ).

Ook als de Smarthome controller binnen een halve meter van de router zit kan dit de oorzaak zijn, vergroot in dit geval de afstand.

Als u meerdere routers heeft kunt u de Smarthome controller het best op de Wifi van de eerste router in uw netwerk zetten ( degene die als eerste op de internetaansluiting zit ).

Als u de Smarthome controller aanmeldt op een extra router, Wifi versterker of dergelijke apparatuur kan dit er voor zorgen dat de Smarthome controller niet correct/stabiel werkt