Werken de ingestelde taken niet, of werken taken maar op een verkeerde tijden? Dan is de Smart Switch nog niet accuraat ingesteld. Hieronder staat hoe dit op te lossen is.

Locatie

Om accuraat taken te kunnen schakelen heeft de Smart Switch je thuislocatie nodig. Dit kan je door middel van de onderstaande instellingen (her)installeren.

Klik hieronder op de smartphone die je gebruikt.

Instructie voor iPhone

1. Ontgrendel je iPhone en ga naar 'Instellingen'.
  2. Selecteer in 'Instellingen''Privacy'.
  3. Klik bovenaan op 'Locatievoorzieningen'.
  4. Klik vervolgens op de HomeWizard-Lite app 'Lite'
    • Je bevindt je in de locatievoorziening instellingen. Om de Taken van de Smart Switch goed te laten werken moet 'Bij gebruik van app' aangevinkt zijn.
    • Druk nadat 'Bij gebruik van app' aangevinkt staat op de Home-button van uw iPhone om terug te keren naar het beginscherm van uw iPhone.
  5. Open de  'HomeWizard Lite'- app
  6. Druk linksonder op 'Instellingen'  in het hoofdscherm.
    • Druk op een  Smart Switch om naar de instellingen toe te gaan
    • Druk op 'Locatie' om naar Locatie instellingen toe te gaan.
      • Druk op 'Gereed' om de locatie van de Smart Switch te bepalen.
        • Doe dit alleen als je thuis bent ( Je installeer via jouw iPhone met de HomeWizard-app de locatie op de Smart Switch )
      • Druk op 'Bewaar' om de locatie voorzieningen te bewaren op de Smart Switch.

Instructie voor Android

1. Ontgrendel je Android toestel en zoek in het Menu naar  'Instellingen'.
  2. Selecteer in 'Instellingen' Locatie.
  3. Controleer vervolgens of 'Toegang tot mijn locatie' AAN staat
    • Je bevindt je in de locatievoorziening instellingen. Om de Taken van de Smart Switch goed te laten werken moet 'Toegang tot mijn locatie' √ aan staan. Staat deze al aan, dan kan je verder met de volgende stap.
    • Druk nadat 'Toegang tot mijn locatie' aan staat op de Home-button van uw toestel om terug te keren naar het beginscherm van uw Android toestel.
  4. Open de HomeWizard Lite-app
  5. Druk op een Smart Switch om naar de instellingen toe te gaan.
    • Druk op 'DETAILS' om naar de locatie instellingen toe te gaan
    • De Locatie wordt nu geladen op de het Android toestel.
      • Druk op 'Gereed' om de locatie van de Smart Switch te bepalen.
        • Druk op 'Gereed' om de locatie van de Smart Switch te bepalen.
          • Doe dit alleen als je thuis bent ( Je installeer via jouw Android smartphone met de HomeWizard-app de locatie op de Smart Switch )
      • Druk op 'Bewaar' om de locatie voorzieningen te bewaren op de Smart Switch.

De opgeven taken zullen nu nauwkeuriger reageren op basis van de zojuist ingestelde locatie.

Meerdere taken maken

Als u een apparaat wilt aanzetten maar ook uitzetten op bepaalde tijd, kan dat niet met 1 taak gerealiseerd worden. Maak voor het aanzetten van een apparaat een taak aan. Maak dan een nieuwe taak aan voor het uitzetten van een apparaat.