Waar kan ik de netwerknaam (SSID) en het wachtwoord van mijn router vinden?

Er zijn meerdere manieren om het netwerknaam (SSID) en beveiligingssleutel te vinden van je thuisnetwerk. Meestal is dit te vinden op de router zelf.

Sticker op de onderkant van de router

Op de router vind je aan de onderzijde een sticker met daarop de netwerknaam en het WPA2 wachtwoord. De netwerknaam van je  router begint meestal met de naam van merk of de naam van je internetprovider. In een combinatie van een 6-tal cijfer of letters.

De standaard netwerknaam (SSID) en de beveiligingssleutel (WPA) kunnen gewijzigd worden, maar ook in het verleden gewijzigd zijn. Neem in dat geval contact op met uw internet provider als de informatie op de sticker niet meer klopt.